Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно твърд волан на Alfa 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно твърд волан на Alfa 147

Здравейте колеги имам следния проблем с твърд волан на 147. Преди месец сменях сигменти и гумички (просто го споменавам) когато си взех колата от ремонта незнам какво са правили или просто съвпадение, но волана на колата ми стана много твърд, на градско е много тежко да се кара. Като запаля колата волана е перфектен след 10 мин. каране волана става твърд като камък. Първото нещо което направих е да сменя маслото на хидравликата (в сервиз), тъй като не беше сменяно от както я имам (8 години) ефекта беше нулев. Сега незнам къде да търся проблема, ще ви бъда много благодарен за съвети и мнения!

На помпа хидр. отиват нещата.
    ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщение
      Здравейте колеги имам следния проблем с твърд волан на 147. Преди месец сменях сигменти и гумички (просто го споменавам) когато си взех колата от ремонта незнам какво са правили или просто съвпадение, но волана на колата ми стана много твърд, на градско е много тежко да се кара. Като запаля колата волана е перфектен след 10 мин. каране волана става твърд като камък. Първото нещо което направих е да сменя маслото на хидравликата (в сервиз), тъй като не беше сменяно от както я имам (8 години) ефекта беше нулев. Сега незнам къде да търся проблема, ще ви бъда много благодарен за съвети и мнения!
      Провери като покараш каква става температурата на маслото в казанчето, защото ако не се охлажда и прегрява ще стане точно това, което усещаш.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Благодаря за отговорите, ще проверя температурата на маслото на хидравликата. Иначе като завъртя волана до край на ляво и до край на дясно когато колата е на място се чува онзи специфечен звук, подобен на вибрация което неозначава ли че помпата или хидравликата работят? Няма виене нито други подобни звуци. Като видях колко струва хидравлична помпа лошо ми стана
        Last edited by Forza; d.m.y г., 11:19.

Comment

Втора цедка са евтини, въпроса е да уцелиш работеща
          ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Провери като покараш каква става температурата на маслото в казанчето, защото ако не се охлажда и прегрява ще стане точно това, което усещаш.
            И кой/какво/ охлажда това хидравлично масло,че не ми е ясно ?
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
              Радиатор.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Вземи си купи една добавка на XADO за хидравлика някъде 20 лева е/точно 25,20 лв.Сипи я и карай така известно време и виж дали ще има ефект.Може да има може и да няма..но все пак опитай.Пък после виж помпа ли ще да е рейка ли !

---------- Post added at 11:39 ---------- Previous post was at 11:38 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Радиатор.
                Е и....?
                Last edited by eproHD; d.m.y г., 13:03.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                sigpic

Comment

Е и....?
                  Ако имаш друг въпрос, то задай го.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Долу в дясно, пред компресора на климатика има една серпентина.

Помпата се рециклира. Моята я правих миналата година и ми излезна 60лв. Сега хидравликата е направо приказка.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

търси помпа 2-ра употреба , на мондеото я взех за 30 лв - перфектна , на алфата колко да е ?
                      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                      Peugeout 2.2 HDI 133+++
                      Alfa 159 +++ next

Comment

Благодаря на всички за отговорите ще търся помпа втора цедка

Comment

Благодаря на всички за отговорите ще търся помпа втора цедка
                          Много бързо се съгласи,че е помпа щом веднага търсиш..Явно в сервиза са ти казали какво и е.И като вземеш тази втората ръка от де знаеш,че не е някоя като твоята..ама докато има балъци ще е така.Аз продавам помпа 80 лева искаш ли я - но гаранция не давам дали после няма го чувстваш пак твърд/волана де/!!!
                          P.S
                          Абе паце да си чул,че тоя волан не се състой само от помпа...нещо като кормилна рейка да си чул едва ли.Относно помпата ако е тя де има нови за по 100 €. Ама не ще дадеш 60-80 лева за така наречената 2 ръка ама тя може и да е пета и в сервиза 60 лева да я монтират ново хидравлично масло и то какво стана колкото цената на нова...
                          И ни дръж в течение какво си направил
                          Last edited by eproHD; d.m.y г., 17:26.
                          sigpic

Comment

Working...
                          X