Здравейте колеги имам следния проблем с твърд волан на 147. Преди месец сменях сигменти и гумички (просто го споменавам) когато си взех колата от ремонта незнам какво са правили или просто съвпадение, но волана на колата ми стана много твърд, на градско е много тежко да се кара. Като запаля колата волана е перфектен след 10 мин. каране волана става твърд като камък. Първото нещо което направих е да сменя маслото на хидравликата (в сервиз), тъй като не беше сменяно от както я имам (8 години) ефекта беше нулев. Сега незнам къде да търся проблема, ще ви бъда много благодарен за съвети и мнения!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно твърд волан на Alfa 147
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщениеЗдравейте колеги имам следния проблем с твърд волан на 147. Преди месец сменях сигменти и гумички (просто го споменавам) когато си взех колата от ремонта незнам какво са правили или просто съвпадение, но волана на колата ми стана много твърд, на градско е много тежко да се кара. Като запаля колата волана е перфектен след 10 мин. каране волана става твърд като камък. Първото нещо което направих е да сменя маслото на хидравликата (в сервиз), тъй като не беше сменяно от както я имам (8 години) ефекта беше нулев. Сега незнам къде да търся проблема, ще ви бъда много благодарен за съвети и мнения!Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Благодаря за отговорите, ще проверя температурата на маслото на хидравликата. Иначе като завъртя волана до край на ляво и до край на дясно когато колата е на място се чува онзи специфечен звук, подобен на вибрация което неозначава ли че помпата или хидравликата работят? Няма виене нито други подобни звуци. Като видях колко струва хидравлична помпа лошо ми станаLast edited by Forza; d.m.y г., 11:19.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеПровери като покараш каква става температурата на маслото в казанчето, защото ако не се охлажда и прегрява ще стане точно това, което усещаш.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеИ кой/какво/ охлажда това хидравлично масло,че не ми е ясно ?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщениеЗдравейте колеги имам следния проблем с твърд волан на 147. Преди месец сменях сигменти и гумички (просто го споменавам) когато си взех колата от ремонта незнам какво са правили или просто съвпадение, но волана на колата ми стана много твърд, на градско е много тежко да се кара. Като запаля колата волана е перфектен след 10 мин. каране волана става твърд като камък. Първото нещо което направих е да сменя маслото на хидравликата (в сервиз), тъй като не беше сменяно от както я имам (8 години) ефекта беше нулев. Сега незнам къде да търся проблема, ще ви бъда много благодарен за съвети и мнения!
---------- Post added at 11:39 ---------- Previous post was at 11:38 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеРадиатор.Last edited by eproHD; d.m.y г., 13:03.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
Е и....?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеИ кой/какво/ охлажда това хидравлично масло,че не ми е ясно ?
Помпата се рециклира. Моята я правих миналата година и ми излезна 60лв. Сега хидравликата е направо приказка.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщениеБлагодаря на всички за отговорите ще търся помпа втора цедка
P.S
Абе паце да си чул,че тоя волан не се състой само от помпа...нещо като кормилна рейка да си чул едва ли.Относно помпата ако е тя де има нови за по 100 €. Ама не ще дадеш 60-80 лева за така наречената 2 ръка ама тя може и да е пета и в сервиза 60 лева да я монтират ново хидравлично масло и то какво стана колкото цената на нова...
И ни дръж в течение какво си направилLast edited by eproHD; d.m.y г., 17:26.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
Comment